Koleksiyon: Anam Bubam Ekmeği-Karaman Mayalı Ekmeği ( Bazlama )

Bazlama Karamandaki adıyla mayalı ekmek, yüzyıllardır başta Karaman ve Konya yöresi olmak üzere bütün orta anadoluda tüketilir. Anambubam Karaman Mayalısı Serin ve kuru yerde,sofra bezinde veya poşette,mümkün mertebe buz dolabında muhafaza edilir.Oda sıcaklığında 5 güne,buz dolabında 10 güne,derin dondurucuda 10 aya kadar tüketilebilir. Tavada,fırında veya tost makinasında kurutmadan,pamuk kıvamına gelinceye kadar ısıtarak,küflü veya normal tulum peyniri,kaşar peyniri  yahut kavurma et ile sıkma yaparak çayla birlikte yerken,analarımızın öpülesi mubarek elleriyle yapıp yedirdiği o mutlu günleri yadediyoruz.             Afiyet olsun.

İçindekiler:Buğday Unu,Su,Tuz,Maya                            Allerjen:Gluten içerir            Üretildiği Yer:Merkez/KARAMAN                                  İşletme No:TR-70-K-006109